Welkom bij Evasion

Evasion Parapente Baptêmes StagesParapenten is een fantastische activiteit die voor iedereen toegankelijk is en die door de vaak bijzondere omgeving bovendien als sensationeel wordt ervaren.

Het materiaal is simpel in gebruik (10mn voor de uitvoering), betrouwbaar, licht (2 tot 18kg, afhankelijk van het gebruik), prestatief (lange vluchten van 100 tot 200 km zijn gebruikelijk en zelfs meer dan 400 km, het record is 503 km)...

De afdaling duurt slechts enkele stappen en dan vliegt u al (zie video hieronder). Het landen gebeurt rustig en zorgeloos door het gebruik van de vereiste materialen.
Azimut/Evasion parapente à Millau

Bergen, kusten, woestijnen, tropische vulkanen..., zelfs behoren tot de favoriete terreinen om over te vliegen en onze tijd door te brengen; het parapenten is voor ons een levensstijl geworden.
Met een tandemvlucht ontdekt u het parapenten op een eenvoudige manier vergezeld van uw favoriete instructeur. Als u zelf wilt leren parapenten, zult u echter een cursus moeten volgen over de besturing, aerologie, weerkunde, etc.

Millau, een stadje in de Aveyron in de regio Midi-Pyrénées, ligt op 1 uur rijden van Montpellier en op 2,5 uur van Toulouse. Tegenover het grote viaduct ligt het 'Grands Causses' regionaal natuurpark en kunt u de kloven en de canyons (Tarn, Jonte, Dourbie) zien liggen en verderop de Cevennen.
Evasion biedt u de ontdekking, de opleiding en de uitvoering van het parapenten en andere ludieke, sportieve activiteiten in het hart van deze magnifieke en beschermde regio.

Mocht u andere plaatsen willen ontdekken, of tochten in de bergen, de bedoeïenenwoestijnen of de tropen willen maken, dan kunt u bij Evasion al parapentend of al wandelend (met sneeuwschoenen) rondgeleid worden.

Het parapenten, andere buitensporten en reizen zijn al meer dan 20 jaar onze grote passies en al onze ervaring delen we graag met u op een warme, gezellige en gepersonaliseerde manier!


Roland THUREL
Moniteur-guide de parapente
Accompagnateur en montagne